Iconenatelier

De pracht en de kleuren van de afbeeldingen zijn een stimulans voor mijn gebed. Het is een feest voor de ogen en de kleurrijke beelden zetten me aan tot gebed, zoals het aanschouwen van het landschap mijn hart aanzet om God eer te bewijzen.
(De H. Joannes Damascenus)

De H. Benedictus is van oordeel dat de monnik « van het werk van zijn handen moet leven ». In deze geest zag ons atelier « prenten op hout » in 1984 het levenslicht…

Sindsdien hebben we heel wat onderwerpen voor reproductie uitgekozen onder de talloze meesterwerken van de oosterse en westerse christelijke kunst, werken die men normaal enkel in kerken, musea en privé collecties kan bewonderen.

Deze reproducties worden op verschillende manieren gemonteerd :

  • ofwel op een houten paneel. Een schraagje voltooit het geheel, voor een ideale opstelling van de afbeelding ; ze kan ook tegen een muur worden gehangen door middel van een haakje op de rug van het paneel.
  • ofwel worden ze voorgesteld als tweeluiken (twee panelen) en als triptieken (drie scharnierende panelen), geschikt om te worden uitgestald op een meubel of op om het even welk oppervlak.

Deze uiterst zorgvuldig vervaardigde reproducties vinden hun plaats in het «gebedshoekje» van uw woning, of sieren simpelweg uw huis met een toets van christelijke schoonheid. Zij zijn ook een origineel cadeau om uw vrienden en uw familie te vieren…

Telewinkel: om onze producten te kopen