Història

Flavigny-sur-Ozerain (vista general)

L’Abadia de Sant Josep de Clairval és a Flavigny-sur-Ozerain, poble medieval de Borgonya que, des del segle VII fins a la Revolució Francesa, va ser la seu d’una Abadia benedictina. D’aquesta famosa Abadia només queden els edificis del segle XVIII i la magnífica cripta carolíngia.

Cripta carolíngia (segle VIII)

En aquests edificis hi ha actualment la fàbrica dels famosos caramels “els Anissos de Flavigny“; es tracta d’una empresa familiar absolutament independent de l’Abadia de Sant Josep de Clairval, instal·lada en l’antic Seminari Menor diocesà.

El Seminari Menor a l’arribada de la comunitat

Fundada a Suïssa l’any 1972, l’Abadia de Sant Josep de Clairval es va instal·lar en 1976 a l’antic seminari menor de Flavigny. L’Abadia conservarà el nom de “Clairval” com a record dels seus primers anys a Suïssa.

Vista aèria de l’Abadia amb el poble al fons

El 2 de febrer de 1988, festa de la Presentació de l’Infant Jesús al Temple, la comunitat obté el reconeixement canònic del bisbe de Dijon com a monestir benedictí de dret diocesà.

La façana actual de l’Abadia

En 1992 el Monestir va ser erigit com a Abadia a petició de la Santa Seu i, el 21 de març del mateix any, té lloc la benedicció abacial del seu fundador, Dom Augustin Marie Joly, cridat per Déu el 16 de gener de 2006 a l’edat de 89 anys.

« Sint unum » 
(Que siguin u)
Escut de l’Abat fundador

L’actual abat, Dom Jean-Bernard Marie Bories, va rebre la benedicció abacial el 6 de setembre de 2020. La comunitat compta actualment amb una cinquantena de membres.

La comunitat